Smacznego! - Lengyel konyha

2018.jún.28.
Írta: peterhungary87 komment

Borjúsült, ahogy Nagy-Lengyelországban szeretik

Egy régi újságban találtam rá a következő receptre. Tipikusan tájjelegű étel, Lengyelország egyik ikonikus tartományából, Nagy-Lengyelországból származik. Hajtás után egy kis kultúra, majd pedig következhet a kiadós lakoma, amely tökéletes elegye a finom porhanyós húsnak és a friss zöldségeknek.

112.PNG

Tovább

Grill a hegyekből

Mi is lehetne jobb a nyári melegben, mint kiülni a kertbe a barátokkal, felállítani a grillezőt, begyújtani a szenet, felpattintani egy jó hideg sört, és élvezni a napot? Nem sok dolog, az biztos. A füst átjárja a határt, még az utcán is csorgó nyállal irigykedve mennek el az emberek, mikor megérzik a frissen sülő ínyencség illatát. A mai napon egy egyszerű, gyors, ám annál ízletesebb ételt mutatok be, egy lengyel finomságot, amit ha egyszer kipróbáltunk, egészen biztosan rendszeres vendég lesz a nyári grillpartikon.

unnamed.png

Tovább

Gasztrokalandok Syrenka árnyékában

Sajnálatos módon ismét hosszabb szünet után, de végre poszt kerül az oldalra. Elég sok változás következett be az utóbbi időszakban a mindennapokban, melyek közül az oldal vezetésére vonatkozóan a legfontosabb, hogy most már lengyel földről írom a bejegyzéseket. Novemberben költöztem ki Varsóba, az elmúlt időszakban megismertem a lengyel vendéglátás néhány sajátos vonását, amely tapasztalataimat most éhes kedves olvasóimmal is megosztom. Belepillantunk a lengyel kocsmai gasztronómiától kezdve a kimondottan turistáknak szánt étkezdékig minden lényeges helyre, és egy rövid kitérő keretein belül megnézzük, hogyan jelenik meg a hagyományos gasztronómia egy lengyel házibuliban. Végezetül két recept érkezik, melyek amilyen egyszerűen elkészíthetők, legalább annyira finomak. Vigyázat, diétázóknak nem ajánlott, függőséget okoz!

znak_promocyjny_fc_pl-01.png

Tovább