Smacznego! - Lengyel konyha

2016.nov.23.
Írta: peterhungary87 komment

Folyó gyümölcse

A mai napon alámerülünk a vizek mélyébe, és utánajárunk mit rejtenek Lengyelország folyói. Mai fogásunk igazi kuriózum, ínyenceknek erősen ajánlott. Sebastian nem örül, ahogy Spongya Bob főnöke sem, de ez minket a legkevésbé se érdekeljen. Tovább után jönnek a részletek.

zupa-z-rakow_3-533x355.jpg

Tovább

Hej, górale!

Egész Aprajafalva nekünk dolgozott az elmúlt időszakban, Törpapa kivezényelte az áfonyaszedőbrigádokat, akik éjt nappallá téve, jó törpsztahanovistaként pusztították le a Hókuszpók tornya környékén található áfonyaföldeket. De nem azért, hogy Hami tortát törpölhessen belőle. De nem ám. Tovább után -némi fejtágítás mellett- valami egészen más áfonyás ételt mutatunk be nektek, a sajnos ismét hosszúra nyúlt szünet után.

zurawinowe-roladki-z-oscypkiem-i-serowa-kratka-235488.jpg

(Kép: gotujmy.pl)

Tovább

Vadat, mi jó falat!

Mivel a mai nap folyamán egy kedves lengyel ismerősöm meglepett egy szakácskönyvvel -itt is köszönöm!-, egy kis időre félreteszem az agyamat szépen lassan leamortizáló, Nagykanizsa történetéről írt remekművemet beadandómat, és lazításképpen ebből a könyvből hozok nektek egy receptet. Méghozzá vadhúsból.

001_1.jpg

(Kép: Ewa Aszkiewicz - Książka kucharska, polskie przepisy)

Tovább

Rablóból...

Ma ismét egy hiánypótló recepttel jelentkezem. Ezidáig nem sok halas ételt osztottam meg veletek, ezen most változtatok. Közeleg a tél (sic!) és a halak szépen lassan elfekszenek télire. Legalábbis a legtöbb. Az örökké éhes, mohó csuka azonban télen is éber, így a rutinos horgászok akár frissen fogott példányt is az asztalra tehetnek, ha kellő mennyiségű pálinkájuk türelmük van hozzá, hogy kivárják. Tovább után elolvashatjátok, hogyan lehet ezt a régi lengyel konyha módjára tenni!

001.jpg(Kép: Ewa Aszkiewicz - Kuchnia Polska)

Tovább