Smacznego! - Lengyel konyha

2018.jan.26.
Írta: peterhungary87 komment

Gasztrokalandok Syrenka árnyékában

Sajnálatos módon ismét hosszabb szünet után, de végre poszt kerül az oldalra. Elég sok változás következett be az utóbbi időszakban a mindennapokban, melyek közül az oldal vezetésére vonatkozóan a legfontosabb, hogy most már lengyel földről írom a bejegyzéseket. Novemberben költöztem ki Varsóba, az elmúlt időszakban megismertem a lengyel vendéglátás néhány sajátos vonását, amely tapasztalataimat most éhes kedves olvasóimmal is megosztom. Belepillantunk a lengyel kocsmai gasztronómiától kezdve a kimondottan turistáknak szánt étkezdékig minden lényeges helyre, és egy rövid kitérő keretein belül megnézzük, hogyan jelenik meg a hagyományos gasztronómia egy lengyel házibuliban. Végezetül két recept érkezik, melyek amilyen egyszerűen elkészíthetők, legalább annyira finomak. Vigyázat, diétázóknak nem ajánlott, függőséget okoz!

znak_promocyjny_fc_pl-01.png

Tovább

Hej, górale!

Egész Aprajafalva nekünk dolgozott az elmúlt időszakban, Törpapa kivezényelte az áfonyaszedőbrigádokat, akik éjt nappallá téve, jó törpsztahanovistaként pusztították le a Hókuszpók tornya környékén található áfonyaföldeket. De nem azért, hogy Hami tortát törpölhessen belőle. De nem ám. Tovább után -némi fejtágítás mellett- valami egészen más áfonyás ételt mutatunk be nektek, a sajnos ismét hosszúra nyúlt szünet után.

zurawinowe-roladki-z-oscypkiem-i-serowa-kratka-235488.jpg

(Kép: gotujmy.pl)

Tovább

Vadat, mi jó falat!

Mivel a mai nap folyamán egy kedves lengyel ismerősöm meglepett egy szakácskönyvvel -itt is köszönöm!-, egy kis időre félreteszem az agyamat szépen lassan leamortizáló, Nagykanizsa történetéről írt remekművemet beadandómat, és lazításképpen ebből a könyvből hozok nektek egy receptet. Méghozzá vadhúsból.

001_1.jpg

(Kép: Ewa Aszkiewicz - Książka kucharska, polskie przepisy)

Tovább